Dries De Roover
12 nov, 2021

Wat is de ideale schoen?

Wat is de ideale schoen Podoloog De Roover

 1. Stevige contrefort
  Kies voor een schoen met een stevige contrefort (hiel). Deze mag niet indrukbaar zijn. Daarnaast mag de schoen ook niet uitwringbaar zijn.
 2. Maximale hakhoogte
  De aangeraden hakhoogte bedraagt 2,5 tot max 4 cm. Kies ook liever voor een brede hak. Zo wordt het contactoppervlak van de hiel groter en vermijd je instabiliteit van het onderbeen.
 3. Stevig bovenwerk
  De schoen mag je niet kunnen uitwringen.
 4. De juiste breedte
  Je schoenen dienen de juiste breedte te hebben. Ter hoogte van de bal van de voet bevindt zich het breedste punt, daar mag de schoen zeker niet knellen.
 5. De juiste maat
  Zorg ervoor dat je schoenen de juiste maat hebben. Als je nieuwe schoenen aankoopt voorzie voldoende ruimte vooraan, koop ze dus niet juist gepast. Zo krijgt de voet voldoende ruimte bij het stappen.
 6. Stevige buitenzool
  Je schoenen mogen alleen maar buigen ter hoogte van de bal van de voet. De buitenzool dient dus voldoende stevig te zijn en mag niet plooien in het midden van de schoen.
 7. Aangepaste sluiting
  Kies een schoen met een stevige sluiting, bv: veter- of velcrosluiting. Doorheen de dag kunnen jouw voeten zwellen. Dankzij de veters of velcrosluiting kan je dit gemakkelijk aanpassen.

Gerelateerde blog posts

Wat is een podologische zool?

Wat is podologie?

Op consult bij de podoloog, wat kan je bij ons verwachten

Hielspoor: een vaak voorkomende klacht

Heeft u nog vragen of wil je graag een afspraak maken?